Objave za medije

Natrag na Objave za medije

Započele radionice za projekte razvoja širokopojasnog pristupa internetu

ZAGREB, 18. svibnja 2015. - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) započinje s provedbom programa radionica namijenjenih čelnicima županija, općina i gradova, a cilj je pružanje podrške jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u pokretanju i provedbi projekata povećanja dostupnosti infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu. Riječ je o aktivnosti koja se odvija u sklopu Provedbenog programa Strategije razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Hrvatskoj, a prva u nizu radionica održana je u Požegi, 18. svibnja 2015. i bila je namijenjena predstavnicima Požeško-slavonske županije te predstavnicima tamošnjih gradova i općina.

U radu radionica sudjelovat će HAKOM-ovi stručnjaci, koji će nazočnima predstaviti mogućnosti i značaj širokopojasnog pristupa za razvoj gospodarstva njihovog kraja, okvirnom nacionalnom programu razvoja širokopojasnog pristupa te izazovima lokalne samouprave za uspješno povođenje projekata gradnje elektroničke komunikacijske infrastrukture uz korištenje fondova EU.

Provedbeni program i Strategija razvoja širokopojasnog pristupa mogu se pronaći na poveznici http://www.mppi.hr/default.aspx?id=421

Foto:

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!