PIK Pečena šunka – novi proizvod iz PIK-a

Vijesti

Natrag na Vijesti

PIK Pečena šunka – novi proizvod iz PIK-a

Foto:

PIK Vrbovec je svoje poslovanje proširio na još jednu, na tržištu sve traženiju kategoriju gotovih i polugotovih proizvoda, uvođenjem novog proizvoda - PIK Pečene šunke. PIK Pečena šunka specifična je zbog svog jedinstvenog izgleda i domaćeg okusa kojeg karakterizira i fina zapečena korica koja ju izdvaja od ostalih šunki na tržištu. Stvorena je od najkvalitetnijih komada svinjskog buta i zapečena u završnoj fazi proizvodnje te je odmah spremna za konzumaciju. Radi se o proizvodu čija je proizvodnja omogućena uz korištenje nove tehnologije pečenja, prve takve vrste u Hrvatskoj i regiji u koju je PIK Vrbovec investirao 2,6 milijuna kuna. Ova tehnologija se temelji na brzoprotočnoj pećnici s podesivom temperaturom pečenja, koja omogućuje pečenje proizvoda kao završnu fazu proizvodnog procesa čime se dobiva tipičan i bogat okus pečenog mesa. Proizvod se na prodajnim mjestima može pronaći na odjelu delikatese. PIK Pečena šunka idealan je sastojak gurmanskih plata i salata, ali i ukusnih sendviča. Kao i ostatak PIK Šunki, ne sadrži pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten, ni soju, a ima i smanjen udio soli.

Povodom lansiranja nove PIK Pečene šunke, Ines Bertinovec, direktorica Razvoja i tehnoloških inovacija je izjavila: „Zahvaljujući ovoj novoj tehnologiji, kao i znanjima naših kolega, njihovoj inovativnosti i stručnosti te intenzivnoj suradnji odjela Razvoja, Marketinga, Proizvodnje i Kontrole kvalitete, PIK Vrbovec će u domove potrošača donijeti visoko kvalitetne, domaće proizvode, bogatog okusa i mirisa. Zanimljivo je naglasiti i da se prema istraživanjima o životnim navikama sve više smanjuje vrijeme koje se troši na pripremu hrane te potrošači traže upravo hranu koju je moguće brzo i lako pripremiti. Čak 20 posto potrošača na pripremu večere troši do 15 minuta, dok 39 posto potrošača priprema ručak u manje od 15 minuta. PIK Vrbovec novom tehnologijom pečenja svojim potrošačima nudi gotov obrok za cijelu obitelj, krati vrijeme potrebno za pripremu obroka te produžuje vrijeme za uživanje i odmor u krugu najmilijih. Ono što je najvažnije, na stol potrošača ponovo donosi visoko kvalitetne i autentične, domaće proizvode, bogatog okusa i mirisa.“

„PIK Vrbovec kompanija je koja neprestano ulaže veliki trud u inovacije, razvoj, osmišljavanje novih mesnih delicija te unapređenje tehnologija proizvodnje. Kod posljednje investicije u novu tehnologiju, vodili smo se trendovima, ali i konkretnim istraživanjima tržišta koja nam govore da je glavni razlog za kupovanje polugotovih i gotovih jela nedostatak vremena. Činjenica je da danas imamo sve više potrošača kojima odgovara brza i jednostavna priprema jela, što vidimo i po rezultatima prodaje našeg asortimana PIK narezaka. Nova tehnologija pečenja kojom PIK Vrbovec planira lansirati mnogo proizvoda, odličan je odgovor na želje i potrebe ubrzanog načina života naših potrošača“, izjavila je Tihana Vujčić, direktorica marketinga PIK Vrbovca.

Prema istraživanjima vodeće agencije za istraživanje i analizu tržišta i proizvoda Mintel, u svijetu se u kategoriji polugotovih jela proizvede oko 4.000 novih proizvoda godišnje. Nastavno na navedeno, a prepoznajući potencijal ove kategorije koja bilježi kontinuirani rast, PIK Vrbovec odlučio je prvi u Hrvatskoj i regiji implementirati najnovija tehnološka dostignuća u ovom segmentu. PIK godišnje plasira i do 30 novih proizvoda na tržište, što je znatno iznad prosjeka mesne industrije pa se kompanija opravdano pozicionira kao predvodnik trendova u svom sektoru.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!