Interreg IPA program prekogranične suradnje osigurao 67 milijuna eura za projekte do 2020.

Vijesti

Natrag na Vijesti

Interreg IPA program prekogranične suradnje osigurao 67 milijuna eura za projekte do 2020.

Foto:

Split, 7. ožujka 2016. – konferencijom koja će se održati u četvrtak, 10. ožujka u 12:00 u hotelu Radisson Blu Resort u Splitu svečano će započeti provedba Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora za financijsko razdoblje 2014. – 2020. Novi trilateralni program obuhvaća područja 12 županija u Hrvatskoj, 109 općina i Distrikt Brčko u Bosni i Hercegovini te 10 općina u Crnoj Gori na kojima živi više od 5,5 milijuna stanovnika. Ukupni proračun Programa iznosi 67 milijuna eura. Tijelo odgovorno za provedbu Programa je Upravljačko tijelo, Ured za upravljanje programima suradnje i regionalni razvoj u Agenciji za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Proračun Programa namijenjen je projektima koji se odnose na četiri tematska područja: poboljšanje kvalitete socijalnih i zdravstvenih usluga, zaštita okoliša i prirode, prevencija rizika i održiva energija i energetska učinkovitost, turizam, kultura i prirodna baština te konkurentnost i razvoj poslovnog okruženja programskog područja. Program se financira iz dva fonda, Europskog fonda za regionalni razvoj te iz Fonda za pretpristupnu pomoć IPA II.

Tijekom uvodne trosatne konferencije sudionici iz državnih, regionalnih i gradskih institucija, udruga te ostali relevantni dionici s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore moći će čuti više detalja o sadržaju Programa suradnje te o prvom pozivu na dostavu projektnih prijedloga, a bit će predstavljen i uspješan primjer realizacije projekta iz financijskog razdoblja 2007.-2013. Na konferenciji će sudjelovati i visoki predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore te Direkcije za europske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, župan Splitsko-dalmatinske županije i predstavnik Europske komisije.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!