Objave za medije

Natrag na Objave za medije

Neodoljiv Nivea miris i hidratantna njega Novi NIVEA CREME CARE sapuni

Zagreb, 10. studenog 2015. - Pranje ruku dio je naše svakodnevne osobne higijene. Sapune koriste svi tijekom čitavog života - od malih nogu do poznih godina. Novi NIVEA Creme Care sapuni s njegujućim sastojcima čiste, hidratiziraju i njeguju kožu te ju ne isušuju. U dodiru s vodom, nastaje lagana, bijela pjena koja blago čisti i čini kožu mekom. Jedinstveni miris plave NIVEA kreme upotpunjuje osjećaj svježine i pouzdane njege.

Sapun nekad i danas

Proizvodnja sapuna je vještina koja se tisućama godina razvijala i usavršavala. Sapun se počeo proizvoditi u dalekoj prošlosti i isprva se smatrao luksuznom robom, no s vremenom je postao proizvod bez kojeg ljudi ne mogu zamisliti svakodnevni život.

Prije 5000 godina Sumerani su koristili mješavinu biljnih masti i pepela kao pripravak za zacjeljivanje rana, no nisu bili svjesni njenog učinka čišćenja. Rimljani su među prvima prepoznali sapun kao najstariji proizvod za čišćenje tijela.

Sapun kakav danas poznajemo izrađen je na Bliskom Istoku u 7. stoljeću, a u Europu su ga donijeli Arapi. Zbog skupe proizvodnje i distribucije nije uvijek bio dostupan svima, a tek je

dodavanjem mirisa i eteričnih ulja posta poželjan dodatak u kupaonici. Masovna proizvodnja započela je u 19. stoljeću, što je omogućilo da sapun od luksuznog proizvoda postane dio svačije svakodnevice.

Foto:

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!