Objave za medije

Natrag na Objave za medije

Košarkaši Cibone unaprijedili svoja znanja o pravilnoj prehrani u Zdravstvenom kutku PIK Vrbovca

U želji da dodatno unaprijede svoja znanja o pravilnoj prehrani košarkaši Cibone, prije odlučujuće utakmice između KK Cibone i KK Cedevite koja je održana proteklog vikenda, posjetili su zdravstveni kutak PIK Vrbovca u Super Konzumu na Črnomercu.

PIK Vrbovec postavljanjem Zdravstvenog kutka nastavlja s edukativnom kampanjom „Manje je više“, kojom želi dodatno educirati građane i svoje potrošače o zdravstvenim prednostima mesnih prerađevina pod brendom PIK koje ne sadrže gluten, soju, pojačivače okusa ni umjetna bojila.

Stručna domaćica Zdravstvenog kutka, uz majstora kuhara Branka Ognjenovića, bila je i nutricionistica Karmen Matković Melki iz Definicije hrane. S košarkašima Cibone ovom je prilikom popričala o dosadašnjoj prehrani i navikama te ih savjetovala kako još bolje pripremiti mišiće za buduće sportske uspjehe.

„Energetske potrebe sportaša povećane su u odnosu na prosječnu populaciju pa je njima potrebna konzumacija dodatnih, čak preko 2000 kcal dnevno, osobito u vrijeme intenzivnih priprema i utakmica. Upravo je tada izuzetno važno unijeti prave proteine koji će pružiti potrebnu podršku organizmu sportaša. Stoga preporučam prije treninga konzumirati jednostavan, ali kvalitetan obrok, poput sendviča sa šunkom i svježim sirom na punozrnatom kruhu ili kombinaciju jaja sa šunkom, odnosno omiljenim mesnim proizvodom. PIK-ovi mesni proizvodi imaju dodatnu prednost jer ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju.“ – istaknula je Karmen.

Košarkaši Cibone sa zanimanjem su poslušali savjete nutricionistice te istakli proizvode PIK Vrbovca koje su i inače sastavni dio njihove prehrane. Ivica Zubac: „Najdraža mi je mesna poslastica Vrbovečka kobasica koja je odličnog okusa.“ Marko Jagodić: „Započinjem svoj dan s Mortadelom s crnim maslinama ili Šunkom Finom koje su idealne za savršen doručak.“ Kapetan Marin Rozić: „Ljubitelj sam Delikates šunke i Panone koje su odlične za brzu pripremu u svako doba dana.“

Foto:

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!