Objave za medije

Natrag na Objave za medije

HAKOM u suradnji s Agencijom za sigurnost željezničkog prometa i nadležnim ministarstvom organizirao drugi okrugli stol s dionicima tržišta željezničkih usluga

Okrugli stolovi s dionicima tržišta u nadležnosti HAKOM-a, daljnji su korak u unaprjeđenju regulacije tržišta željezničkih usluga, prvenstveno promicanja regulatorne predvidljivosti kroz zajednički dijalog i raspravu o temama od trenutnog interesa.

ZAGREB, 8. lipnja 2015. - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) je u suradnji s Agencijom za sigurnost željezničkog prometa (ASZ) i Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI), a u cilju poticanja međusobnog komuniciranja dionika na tržištu željezničkih usluga, organizirala 2. okrugli stol, koji je održan ovog ponedjeljka 8. lipnja 2015. Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici svih prijevoznika i upravitelja infrastrukture te predstavnici uslužnih objekata (luke i robni terminali). Cilj skupa bio je potaknuti međusobnu komunikaciju dionika i raspraviti brojne zajedničke teme, kao što je pregled stanja tržišta željezničkih usluga. Među ostalim, predstavljena je i prezentacija prijavljenog tijela osnovanog u Republici Hrvatskoj, tvrtke koja se bavi ispitivanjem i certificiranjem svih dijelova tračničkih sustava, tračničkih vozila i kolosiječnih konstrukcija te je predstavljen pregled sadašnje i buduće EU legislative iz područja željeznice. Na okruglom stolu razgovaralo se i o istragama nesreća i implementaciji sigurnosnih preporuka te o RAIL HOT SPOT projektu telekomunikacijskih operatora.

Kroz raspravu se naglašavalo pitanje pružanja usluge manevriranja te procedura za dobivanje Uvjerenja o sigurnosti za operatore uslužnih objekata.

Okrugli stolovi s dionicima tržišta u nadležnosti HAKOM-a daljnji su korak u unaprjeđenju regulacije tržišta željezničkih usluga, prvenstveno promicanja regulatorne predvidljivosti kroz zajednički dijalog i raspravu o temama od trenutnog interesa.

Foto:

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!