Objave za medije

Natrag na Objave za medije

ALMIRA OSMANOVIĆ NAJAVLJUJE UZBUDLJIVU GALA VEČER PRESTIŽNOG NATJECANJA DANCESTAR NIGHT

Prestižni svjetski plesni događaj DanceStar 2015. najavljuje gala večer za pamćenje! DanceStar Night je natjecanje koje predstavlja samo dvadeset najboljih svjetskih koreografija, a ovaj veliki dvosatni spektakl koji je prošle godine privukao brojne gledatelje iz cijele regije i ispunio i posljednje mjesto u sportskoj dvorani Žatika, ponovo će pokazati nove mlade talente i plesače koji će narednih godina mijenjati plesnu scenu diljem svijeta. Naša plesna diva Almira Osmanović članica je stručnog žirija, a odluka o najboljoj plesnoj izvedbi donijet će se u petak, 22. svibnja 2015. u dvorani Žatika u Poreču.

Na vrhunski opremljenoj i suvremenoj pozornici nastupit će samo dvadeset najboljih koji će nam pokazati svoje plesno umijeće u umjetničkim i urbanim plesovima. 5000 mladih plesača i ove godine stiže u Poreč kako bi odmjerili snage s najboljima, a otići kući s prestižnom titulom DanceStar of the Year, posebna je čast za svakog DanceStar plesača.

Prošle godine ovu titulu odnijela je plesna grupa Intuthuko iz Južnoafričke republike koja je svoj zanimljivi plesni broj otplesala bez glazbene podloge. Na pozornici sportske dvorane Žatika našli su se i odabrani plesači iz Brazila, Austrije, Njemačke, Bugarske, Češke, Slovenije ali i čak tri koreografije iz Hrvatske. Da je ove godine konkurenicja iznimno jaka, potvrdila je i naša plesna diva Almira Osmanović koja u Poreč dolazi kao dio stručnog ocjenjivačkog suda.

“Čast mi je i zadovoljstvo biti dijelom sudačkog tima DanceStara koji se od svog početka do danas razvio u vrlo respektabilno plesno natjecanje. Tijekom kvalifikacijskih natjecanja u Rumunjskoj, Austriji i Hrvatskoj, imala sam priliku vidjeti i upoznati brojne plesače koji su pokazali veliku razinu profesionalnosti i to je za svaku pohvalu. U Poreču očekujemo samo najbolje, bit će zaista velika konkurencija i neće nam biti lako odlučiti o pobjednicima. Presudit će detalji, perfekcija i viruoznost. Drago mi je da će u sudačkom timu biti i legendarni Milko Šparemblek i mladi direktor hrvatskog baleta Leo Jakovina. Ovakva manifestacija sjajna je za razvoj plesne umjetnosti ali i turistička promocija naše zemlje u cijelom svijetu, stoga sve pohvale organizatorima na ovoj izvrsnoj ideji i predanosti kojom promiču plesnu kulturu“ – izjavila je Almira Osmanović ususret sedmom izdanju festivala DanceStar.

Festival DanceStar 2015. i ove nas godine očekuje u porečkoj Plavoj Laguni od 20. do 24. svibnja 2015. Gotovo 5000 natjecatelja iz cijelog svijeta pokazat će svoje plesno umijeće kroz brojna natjecanja, a očekuju ih i vrhunski seminari, radionice te razni zabravni sadržaji i glazbeni program. Ovogodišnji program festivala obogaćen je dodatnim aktivnostima i iznenađenjima koja će oduševiti brojne posjetitelje i sudionike ovoga prestižnoga događanja.

Novo poglavlje u hrvatskoj ali i svjetskoj plesnoj kulturi - Urban Chapter, očekuje nas 23. svibnja u sklopu DanceStar festivala u diskoteci Byblos. Svi zaljubljenici u hip hop kulturu i breakdance imat će tako priliku osjetiti sve ono što ovu scenu čini toliko dugovječnom i privlačnom. Odlična plesna glazba, brojni jam susreti

i okršaji sjajnih urbanih plesača i plesnih skupina, najbolji regionalni grafiti artisti i plesni fotografi samo su dio ove urbane plesne pustolovine.

Ulaznice za DanceStar Night po cijeni od 150 kn kao i VIP ulaznice po cijeni od 300 kn možete osigurati u poslovnicama Atlas agencije. Sve informacije i obavijesti o velikom plesnom spektaklu mogu se pronaći na službenoj internet stranici www.dancestar.org te na Facebook stranici www.facebook.com/esdu.org.

Foto:

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!