Objave za medije

Natrag na Objave za medije

Četiri hrvatska filma na Međunarodnom filmskom festivalu u Seattleu

Na 41. međunarodnom filmskom festivalu u Seattleu, koji se održava od 14. svibnja do 7. lipnja, bit će prikazane četiri nagrađivane domaće produkcije: dugometražni filmovi Takva su pravila i Itsi Bitsi te kratkometražni Kokoška i Odessa/Stairs/1925/2014.

Dugometražni igrani film Takva su pravila redateljaOgnjena Sviličića i dansko-hrvatsko-švedska koprodukcija Itsi Bitsi redatelja Olea Christiana Madsea bit će prikazani u programu Contemporary World Cinema.

Njemačko-hrvatska koprodukcija Kokoška redateljice Une Gunjak bit će prikazana u selekciji kratkometražnih filmova pod naslovom Facts of Life, dok će eksperimentalni film Odessa/Stairs/1925/2014 redatelja Dalibora Martinisa biti prikazan u programu Alternate Worlds.

Filmovi Takva su pravila, Itsi Bitsi i Kokoška sufinancirani su sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Osnovan 1976. godine, Međunarodni festival u Seattleu spada među deset najcjenjenijih sjevernoameričkih filmskih festivala na kojem se godišnje prikaže preko tristotinjak naslova. Više detalja o ovogodišnjem izdanju pronađite na službenoj stranici festivala.

Foto:

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!