Objave za medije

Natrag na Objave za medije

Nakon nestanka 1991. godine, Vukovar dobio novi Križni put u Crkvi sv. Filipa i Jakova

Vukovar, 3.4.2015. - Vukovarskoj i hrvatskoj javnosti danas, na Veliki petak, svečano je predstavljen i blagoslovljen novi Križni put u Crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, autora prof. Zlatana Vrkljana.

Novi Križni put blagoslovio je fra Ilija Vrdoljak provincijal, uz prisustvo gradonačelnika Ivana Penave i župana Bože Galića, saborskog zastupnika Zvonimira Milasa, donatora i ostalih uzvanika koji su ovaj vrijedan povijesni, duhovni i kulturni trenutak odlučili podijeliti s Vukovarom.

Zlatan Vrkljan profesor je na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) u Zagrebu, osnivač i umjetnički direktor nekad kultne zagrebačke galerije Arterija", autor koji je izlagao na mnogim izložbama u zemlji i inozemstvu, među kojima se posebno ističe 48. venecijanski bijenale 1999.

Njegov likovni izričaj novog Križnog puta u Crkvi sv. Filipa i Jakova jasno prikazuje Isusovu muku, smrt i uskrsnuće na promišljen i profinjen način, spajajući ga s ne tako davnom povijesti i stradanjima grada Vukovara ali istovremeno otvarajući i prostor novim nadama i vjeri, čineći vrijedan korak za povijest i sadašnjost građana i župljana grada Vukovara.

Postavljanje novog Križnog puta autora prof. Zlatana Vrkljana, na mjesto nestalog 1991. godine, svojim nesebičnim donacijama, a prepoznajući značaj i vrijednost obnove duhovne, umjetničke i kulturne baštine, omogućili su: Privredna banka Zagreb d.d., Hrvatski ured za osiguranje, JANAF d.d., Niva d.d., Pan-pek d.o.o., GNK Dinamo, Tomislav Alpeza, Miroslav Blažev, Danko Ćorić, Goran Horvat, Tomislav Lučić, Ivan Štimac, Ivan Pulić s obitelji, obitelj Ilije Tokića, obitelj Marinka Zadre te vjernici Vukovara.

Idejni začetnik ovog projekta je Ankica Mamić i IM&C agencija d.o.o. Temeljem svojih najboljih praksi i stručnosti, svjesna multidimenzionalnosti i velikog značaja postavljanja Križnog puta u Crkvi sv. Filipa i Jakova, kako za vukovarsku tako i za hrvatsku i europsku javnost, IM&C agencija

ovaj je projekt postavila kao strateški izbor agencije u području PRO BONO rada u ovoj godini.

Foto:

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!