Novi Opel Crossland X: pregršt stila u gradskoj vožnji uz kul izgled SUV-a

Vijesti

Natrag na Vijesti

Novi Opel Crossland X: pregršt stila u gradskoj vožnji uz kul izgled SUV-a

Foto:

Rüsselsheim. Izvana privlačan i kompaktan, vrlo prostran i svestran iznutra s trendovskom dvobojnom karoserijom i kul izgledom SUV-a – to je posve novi Opel CrosslandX. Ovaj svestrani gradski crossover (CUV, Crossover Utility Vehicle) drugi je član Opelove obitelji X u B-segmentu gdje će se pridružiti sportskom prodajnom hitu Mokki X. Veći Grandland X bit će predstavljen u kompaktnoj klasi (C-segmentu) nešto kasnije ove godine. Opel tako započinje svoju proizvodnu ofenzivu „7 u 17“ u sklopu koje će se tijekom 2017. predstaviti čak sedam novih modela. Dva novopridošla modela iz linije X spojit će najbolje iz dva svijeta: automobili su to modernog dizajna sa svim prednostima SUV-a i atributima koji savršeno odgovaraju urbanom stilu života. To su Opelovi modeli koji nude ono nešto X-tra. Opel Crossland X bit će premijerno predstavljen 1. veljače u Berlinu.

U usporedbi s Opel Mokkom X, koja dolazi s opcionalnim pogonom na sve kotače radi povremene vožnje izvan utabanih cesta, novi Opel Crossland X svojim je čistim vanjskim dimenzijama predodređen za urbana područja, a istovremeno je savršeno prikladan za primjerice posjet obližnjoj organskoj farmi radi kupnje svježih lokalnih namirnica ili vikend u Toscani. Svojom je dužinom od 4,21 metra novi Crossland X 16 cm kraći od Astre, dok je istovremeno 10 cm viši. Putnici tako mogu uživati u povišenom položaju, a time i izvrsnoj preglednosti. Kupci koji traže još bolje iskustvo mogu dodatno poboljšati osjećaj prostranosti opcionalnim panoramskim staklenim krovom.

Novi model nudi i izvanredne inovacije koje će svakodnevnu vožnju učiniti sigurnijom, udobnijom i lakšom. Samo su neki od primjera prilagodljiva prednja svjetla (AFL) s posve LED žaruljama, projekcijski zaslon i panoramska stražnja kamera koja pokriva kut od 180 stupnjeva zajedno s naprednom pomoći pri parkiranju (Advance Park Assist), upozorenje u slučaju frontalnog sudara uz otkrivanje pješaka (Forward Collision Alert with pedestrian detection) i autonomno kočenje u slučaju nužde (Emergency Braking[1]), sustav koji reagira ako je vozač umoran (Driver Drowsiness System), pomoć pri držanju prometne trake (Lane Keep Assist), prepoznavanje prometnih znakova ograničenja brzine i upozorenje na objekt u mrtvom kutu (Speed Sign Recognition and Side Blind Spot Alert) samo su neki od primjera. Novi Crossland X dolazi i s izvanrednim mogućnostima povezivanja karakterističnima za Opel zahvaljujući servisu Opel OnStar kao i informacijsko-multimedijskom tehnologijom IntelliLink koja je kompatibilna s platformama Apple CarPlay i Android Auto, uključujući dodirne zaslone u boji najveće dijagonale 20,3 cm (8,5").

Vozač i suvozač mogu uživati u prednostima nagrađivanih ergonomskih sjedala s AGR-ovim certifikatom (Aktion Gesunder Rücken, Pokret za zdrava leđa), pri čemu je Opel jedini proizvođač koji nudi takvu udobnost u ovom segmentu (i to u Crosslandu X i Mokki X). Zapremina prtljažnika od 410 litara, bez preklapanja naslona stražnje klupe, vodeća je u klasi. Putnici na stražnjoj klupi mogu prilagoditi svoj položaj za 150 mm naprijed i natrag te tako mogu povećati prostor za noge ili prilagoditi kapacitet prtljažnika, što čini Crossland X još svestranijim.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!