JANICA KOSTELIĆ I BROJNI DUBROVČANI ZATVORILI EUROPSKI TJEDAN SPORTA

Vijesti

Natrag na Vijesti

JANICA KOSTELIĆ I BROJNI DUBROVČANI ZATVORILI EUROPSKI TJEDAN SPORTA

Foto:

Europski tjedan sporta po drugi je puta u Hrvatskoj obilježen brojnim sportskim i edukativnim aktivnostima. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kao koordinator ove akcije Europske komisije, kroz cijeli je prošli tjedan organiziralo brojne sadržaje diljem Hrvatske. Završni događaj održao se na dubrovačkoj plaži Banje. Veliko finale započelo je s prvim zrakama sunca oko podneva kada su plažu zauzele dubrovačke sportske udruge i klubovi.

Brojni zaljubljenici u sport, usprkos lošem vremenu ujutro, u popodnevnim su satima mogli zaigrati odbojku na pijesku, vježbati yogu, družiti se s vaterpolistima dubrovačkog Jug CO te najtrofejnijom hrvatskom Olimpijkom Janicom Kostelić, koja je kao pomoćnica ministra za sport tom prigodom istaknula: “Ova inicijativa za cilj ima aktivirati što veći broj naših građana. Hrvatskoj su prijeko potrebni ovakvi sadržaji kako bismo što veći broj naših građana potaknuli da više brinu o vlastitom zdravlju. Rekreativni sport najbolji je izbor, odaberite sebi najdraži sadržaj, istražujte i vježbajte što više. Zasigurno ćete imati više energije, biti učinkovitiji u poslu i učenju, ali i osjećat ćete se mnogo bolje!"

Brojne su Dubrovkinje i Dubrovčani prekrasno subotnje popodne izabrali kako bi se iz prve ruke upoznali s klubovima koji djeluju u njihovom gradu. Sport kao prvi izbor pozdravila je i saborska zastupnica, Dubrovkinja Sanja Putica koje ja istaknula: “Iznimna mi je čast što se Europska komisija odlučila završiti ovaj projekt upravo u Dubrovniku. Poticanje mladih i svih generacija na bavljenje sportom nam je itekako potrebno jer nažalost vidimo da kod ljudi dolazi do pada kretanja općenito, na taj način možemo poboljšati zdravlje naših građana!”

Europski je tjedan sporta u svom drugom izdanju u Hrvatskoj aktivirao više od 30.000 građana samo na organiziranim događajima. Mnoge su lokalne zajednice i gradovi vlastitim aktivnostima obilježili ovu hvalevrijednu inicijativu kojoj je cilj aktivniji, zdraviji i sretniji život Europljana. Tjedan u Hrvatskoj započeo je otvaranjem u Zagrebu na kojem su predstavljeni brojni klubovi i sportovi. Održan je i najveći trening na otvorenom u Hrvatskoj na kojem je vježbalo više od 500 vježbača u projektu Aktivna Hrvatska. Da je rekreacija itekako bitna pokazali su zaposlenici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji su odradili trening na radnom mjestu, kao i radnici tvornice Labud te djeca iz OŠ Mato Lovrak iz Dubrave, te djeca u školi bez adekvatne sportske dvorane u OŠ Kupljenovo. U Karlovcu je pak obnovljeno košarkaško igralište. Europski tjedan sporta postigao je cilj, građanima je prikazano kako za bavljenje tjelesnom aktivnošću nema izgovora. Apsolutno sve dobne skupine na raspolaganju imaju brojne sadržaje, a prikazano je i kako se može vježbati na radnom mjestu, dok odmaramo na plaži ili pak sjedimo ispred televizije.

"Zadovoljni smo ovogodišnjim Europskim tjednom sporta u Hrvatskoj. Za razliku od prošle godine, ove nam se priključilo mnogo više gradova, poslovnih i sportskih subjekata. Građani su također prepoznali ovu inicijativu te su se u puno većem broju odazvali našem pozivu da budu što aktivniji. Nadamo se kako će stečene navike i znanja utkati u svoj svakodnevni život i na taj ga način unaprijediti. Hrvatska je pri dnu ljestvice zemalja prema aktivnosti građana, no vjerujemo kako će se te statistike već u idućoj godini mijenjati na bolje!"- zaključila je Marija Crnković, koordinatorica Europskog tjedna sporta u Hrvatskoj.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!