PIK Mortadela s grisinima i svježim sirom

Vijesti

Natrag na Vijesti

PIK Mortadela s grisinima i svježim sirom

Foto:

Ljeto je doba godine kada većinu vremena provodimo na otvorenom i što dalje od kuhinje. S porastom temperatura, naše tijelo traži laganiju prehranu bogatu hranjivim i kvalitetnim namirnicama. Upravo zato, PIK Mortadela, vrhunska mesna delicija prepoznatljivog okusa i teksture, idealna je za pripremu laganih i jednostavnih jela.

Primamljiv okus PIK Mortadele, pripremljene prema tradicionalnoj talijanskoj recepturi oduševit će sve ljubitelje profinjenih aroma. Osim klasične mortadele, dostupne su i PIK Mortadela sa zelenim te crnim maslinama, koje se mogu rezati na šnite ili kockice. PIK Mortadele uvijek su dobro prihvaćen gost ukusnih sendviča, osvježavajućih salata i bogatih hladnih plata, a uz to ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten, ni soju.

PIK Mortadela odlično se sljubljuje s drugim namirnicama, što ju čini idealnom za isprobavanje različitih zanimljivih recepata. U ljetnom razdoblju, kad nam je nakon povratka s plaže potreban obrok koji je gotov u trenu, donosimo zanimljiv recept PIK Mortadele s grisinima i svježim sirom.

Sastojci za dvije osobe:

· 15 dag PIK Mortadele

· 1 pakiranje grisina

· 200 g svježeg sira sa začinima (vlasac, bosiljak, majčina dušica, metvica ili drugi začini po želji)

· par stabljika vlasca

Priprema:

Sitno nasjeckani vlasac, bosiljak, majčinu dušicu, metvicu ili druge začine po želji promiješajte u posudici sa svježim sirom. Zatim dodajte par kapi maslinovog ulja i sve zajedno promiješajte dok se ne sjedini u finu kremastu masu. Na šnitu mortadele stavite sir sa začinima i grisine te sve zajedno zamotajte i učvrstite vlascem.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!