Predstavljeni najnoviji uređaji i rješenja na Windows 10 platformi

Vijesti

Natrag na Vijesti

Predstavljeni najnoviji uređaji i rješenja na Windows 10 platformi

Foto:

ZAGREB, 2. veljače 2016. – Microsoft Hrvatska i HP Inc. održali su Windows 10 Device Days, događanje za partnere na kojem su predstavljeni brojni uređaji s najnovijim operativnim sustavom od Microsofta te održane prezentacije o prednostima Windows 10 Pro operativnog sustava kao i raznim poslovnim rješenjima za tvrtke svih veličina. Windows 10 je u pola godine od lansiranja instaliran na više od 200 milijuna uređaja širom svijeta, što ga već sada čini drugim najčešće korištenim operativnim sustavom na svijetu, poslije Windowsa 7, a procjene su da će do sredine 2018. Windows 10 biti instaliran na više od milijardu uređaja. S obzirom da se radi o jedinstvenoj platformi za sve vrste uređaja, naglašeno je kako Windows 10 predstavlja idealan izbor za sve mobilne korisnike, a posebice za one korisnike koji imaju više uređaja.

„Prema IDC-u tableti i 2u1 uređaji predstavljaju najbrže rastući segment u svijetu, a u kombinaciji s Windows 10, korisnicima pružaju nove i neslućene tehničke mogućnosti. Jedna platforma na svim vrstama uređaja, uz brojne inovativne funkcionalnosti je nešto što definitivno diferencira Microsoft od konkurencije. Posebno je interesantan segment malih i srednjih tvrtki koje u ukupnoj svjetskoj potrošnji u IT segmentu sudjeluju s više od 50 %, od čega najviše izdvajaju za uređaje. Naglasio bih još i važnost korištenja Microsoft clouda putem kojeg podaci postaju dostupni s bilo kojeg uređaja, bilo gdje i bilo kada, a koji u kombinaciji s novim uređajima i operativnim sustavom Windows 10 predstavlja dobitnu kombinaciju za poslovanje“, rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Kompanija HP Inc. predstavila je strategiju i portfolio iz poslovnog mobilnog segmenta uređaja. “Puno slušamo o tzv. "konzumerizaciji IT-a", pojmu koji zapravo znači da potrošači svoje uređaje donose u korporativne mreže i koriste ih za konzumaciju sadržaja.Mobilnost može za poslovanje značiti puno više od same promjene lokacije gdje čitamo e-poštu. Ona ima potencijal dramatično preobraziti tijek rada kako bismo postali okretniji, povezaniji i produktivniji i, naravno, kako bismo uštedjeli novac”, rekao je Tomaž Podlipnik, East and South Europe BNB Lead and Adriatic Category Manager iz HP-a.

U nastavku događanja Vedran Šolaja, Product Marketing Manager za Windows 10 platformu u Microsoftu predstavio je značajke Windows 10 Pro s naglaskom na sigurnosne funkcionalnosti i čuvanje i zaštitu podataka, kao što su SecureBoot, Windows Hello, Microsoft Passport, Single Sign-On, i BitLocker. Sve to dostupno je na univerzalnoj Windows 10 platformi, na širokoj lepezi uređaja, od onih malih poput raznih senzora do pametnih telefona, tableta te prijenosnih i stolnih računala.

Predstavljena je i funkcionalnost Continuum for Phones koja omogućuje da se pametni telefoni koriste kao računala, odnosno da se Windows 10 platforma reproducira na veće ekrane što omogućuje jednostavniji rad i prezentaciju sadržaja.

Na eventu je bilo moguće vidjeti neke od najnovijih 2u1 prijenosnih računala namijenjenih poslovnim korisnicima na kojima su okupljeni mogli isprobati Windows 10 značajke poput: Windows Hello, Continuuma i unosa podataka dodirom, gestama ili olovkom.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!