CRVENI NOSOVI u Splitu zahvaljujući projektu „Donesite i vi osmijeh u bolnice“

Vijesti

Natrag na Vijesti

CRVENI NOSOVI u Splitu zahvaljujući projektu „Donesite i vi osmijeh u bolnice“

Foto:

Uspješan završetak akcije Donesite i vi osmijeh u bolnice obilježio je posjet klaunovadoktora Pedijatrijskoj klinici za dječje bolesti KBC-a Split koji će od siječnja ove godine redovito posjećivati djecu u splitskoj bolnici. Osnaženi novim članovima, dobro poznati i među djecom omiljeni klaunovidoktori donijet će veselje i osmijeh na lica brojne bolesne djece kojima se CRVENI NOSOVI trude pružiti podršku i olakšati boravak u bolnici. Među desetak umjetnika koji su se javili na audiciju za nove klaunovedoktore u listopadu 2015. godine, žiri je izabrao tri najbolja: Darka Pejkovića, Ivanu Giove Župa i Mirtu Lučin koji su u ponedjeljak imali premijerni nastup i posjet splitskim mališanima. Tako je započela nova era u radu CRVENIH NOSOVA u Splitu koja će zasigurno pomoći djeci i njihovim roditeljima u najtežim trenucima boravka u bolnici.

Akcija Donesite i vi osmijeh u bolnice koja je trajala gotovo dva mjeseca uspješno je završila, a ovom prilikom u splitskoj je bolnici udruzi CRVENI NOSOVI simbolično uručena i donacija tvrtki Henkel i Konzum u iznosu od 61.081,76 HRK. „Danas nam se ostvaruje velika želja, naša sreća je neizmjerna. Nakon 5 godina rada počinjemo s redovnim posjetama djeci na liječenju u KBC-u Split. Sada je životna radost klaunovadoktora prisutna u cijeloj zemlji, od Osijeka, Zagreba, Rijeke do Splita. KBC-u Split hvala na srdačnoj dobrodošlici, vjerujemo da je ovo samo početak divne suradnje. Hvala svim građanima koji su se uključili u akciju i omogućili bolesnoj djeci redovne posjete klaunovadoktora. Organizatorima ovog divnog projekta, Henkelu i Konzumu, hvala što ste prepoznali važnost rada CRVENIH NOSOVA“, izjavio je Zoran Vukić, umjetnički direktor CRVENIH NOSOVA.

Koliko je terapija smijehom i dobrim raspoloženje malih pacijenata važna, svjesni su i liječnici Pedijatrijske klinike koji su pokazali toplu dobrodošlicu kolegama klaunovimadoktorima.

„Klaunovi-doktori donijeli su, bez sumnje, smijeh i dodatni tračak optimizma na Kliniku za dječje bolesti. Mi na Klinici smo doktori za tijelo, koji se uz svesrdnu pomoć medicinskih sestara i osoblja borimo protiv bolesti. U toj borbi djeca ponekad trpe bol, neizvjesnost i neugodu. Djeca u bolnicu dolaze kao u nepoznatu sredinu, pate za svojim najbližima i za domom. U takvim slučajevima imamo i psihologe koji razgovaraju s djecom i pokušavaju njihov boravak na Klinici olakšati, ali koliko god mi pokušali umanjiti njihovu patnju, nekada nam to ne polazi od ruke. I tada se odnekud pojave klaunovidoktori i izazovu smijeh. Odjednom sve postane lakše. Kao da sve manje boli, a i vrijeme brže prođe. Klaunovi doktori upotpunjuju naša nastojanja da i manje ugodne stvari svi zajedno učinimo podnošljivijima i na tome smo im zahvalni,“ kazao je prof. dr. sc. Marijan Saraga predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Ovo je već druga godina projekta Donesite i vi osmijeh u bolnice kojeg su zajednički pokrenule tvrtke Henkel i Konzum. „U Henkelu smo ponosni na uspjeh ove akcije koja je sad već možemo reći postala tradicionalna i koja je još jednom pokazala da zajedničkim snagama možemo i moramo pomagati akcije klaunovadoktora, čije nesebično djelovanje donosi radost i veselje djeci i to u trenucima u kojima im to najviše znači. Posebno smo sretni što smo danas ovdje u Splitu i što će posjete CRVENIH NOSOVA djeci u ovoj klinici postati redovite jer smo imali priliku vidjeti koliko im znače osmijeh i veselje koje donose klaunovadoktori,“ kazala je Miranda Mladin, marketing menadžerica Henkel Laundry&Home Care za Adrija regiju.

„Ova akcija ponovno je pokazala kako smo kao društvo posebno osjetljivi na naše najmlađe članove. Veseli nas što će od sada klaunovidoktori redovno posjećivati mališane u KBC-u Split te im na taj način olakšati teške trenutke u bolničkim krevetima. Ponosni smo što je projekt Donesite i vi osmijeh u bolnice već postao prepoznatljiva u javnosti te se ovim putem zahvaljujemo i svim kupcima na doprinosu ovom velikom zajedničkom uspjehu“, izjavio je Zoran Jurić, pomoćnik direktora regije iz Konzuma.

Klaunovidoktori su bolnicu u Splitu prvi put posjetili 2012. godine nakon čega su uslijedili povremeni posjeti, a zahvaljujući sredstvima prikupljenim projektom Donesite i vi osmijeh u bolnice započinju s redovitim posjetama dva puta mjesečno.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!