Na tržištu poštanskih usluga raste broj paketa

Vijesti

Natrag na Vijesti

Na tržištu poštanskih usluga raste broj paketa

Foto:

Na tržištu poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj i u trećem je tromjesečju zabilježeno povećanje broja paketa, koje je dijelom utjecalo i na povećanje ukupnih prihoda ostvarenih od obavljanja poštanskih usluga.

ZAGREB, 27. studenoga 2015. – Na tržištu poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj, od početka 2015. broj paketa je u stalnom porastu i to posebno u segmentu visokovrijednih usluga. Broj paketa se od početka godine povećao za preko 400 tisuća, pri čemu je njihov udjel na ukupnom tržištu poštanskih usluga porastao za oko jedan posto, pa trenutno paketi zauzimaju oko pet posto ukupnog tržišta. Takav trend je i očekivan s obzirom da se povećava i promet e-trgovine, a dostava pošiljaka je nezaobilazna karika u lancu koji povezuje kupca i prodavača. Na ukupan rast također je utjecalo i prilagođavanje davatelja poštanskih usluga i to kroz ponudu novih kao i prilagodbu postojećih usluga. I u budućem razdoblju očekuje se nastavak pozitivnog trenda, kako zbog rasta usluga ostvarenih u sklopu e-trgovine, tako i zbog jačanja gospodarskih aktivnosti kao općenitog generatora potražnje ovih usluga.

Povećanje broja paketa jednim je dijelom utjecalo i na povećanje ukupnih prihoda ostvarenih od obavljanja poštanskih usluga tako da su prihodi porasli za sedam posto u odnosu na prethodno tromjesečje te za pet posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Konsolidacija na tržištu poštanskih usluga nastavljena je i u trećem tromjesečju, što je utjecalo na povećanje udjela Hrvatske pošte (HP-a) za šest posto, pa tako HP trenutno ima približno 82 posto udjela na tržištu.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!