Crveni Nosovi s novim klaunovimadoktorima kreću s redovitim posjetama Splitu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Crveni Nosovi s novim klaunovimadoktorima kreću s redovitim posjetama Splitu

Foto:

Osnaženi novim članovima, dobro poznati i među djecom omiljeni klaunovidoktori uskoro počinju s redovitim posjetama splitskim mališanima. Najavljeno je to na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen nastavak akcije „Donesite i Vi osmijeh u bolnice“. Od siječnja 2016. godine, zahvaljujući zajedničkoj akciji Henkela i Konzuma, Crveni Nosovi započet će s redovnim vizitama dječjim odjelima KBC-a Split. Uz pomoć novih klaunovadoktora, izabranih na nedavnoj audiciji u Splitu, ova će akcija donijeti malo veselja i osmijeh na lica brojne bolesne djece kojima se Crveni Nosovi trude pružiti podršku i olakšati boravak u bolnici. Među desetak umjetnika koji su se javili na audiciju za nove klaunovedoktore, žiri je izabrao tri najbolja: Darka Pejkovića, Ivanu Giove Župa i Mirtu Lučin. Svi oni prošli su posebnu edukaciju i trening prije nego što se pridruže timu od 16 klaunovadoktora koji posjećuju bolesnu djecu u zagrebačkim, osječkoj, riječkoj i od sada u splitskoj bolnici.

„Ljubav prema klaunovskom poslu gajim još od djetinjstva, a s godinama je samo rasla i jačala. Od prijatelja sam saznao za audiciju CRVENIH NOSOVA u Splitu i odmah sam se odlučio prijavit, znao sam da je to prava stvar i poziv za mene. Jako mi je drago da mogu svojim klaunovskim vještinama pomoći djeci u teškim trenucima borbe s bolešću i boravkom u bolnici“, izjavio je Darko Pejković poznatiji kao klaundoktor Nađimir Dobrić. CRVENI NOSOVI u svojih 5 godina djelovanja donijeli su osmijeh na 50.000 lica bolesnih i nemoćnih.

„CRVENI NOSOVI klaunovidoktori posjećuju mjesta gdje se često nalaze tuga, strah i bol. I upravo je naša misija klaunovskim vještinama, brigom, glazbom i pričama donijeti radost i nadu na takva mjesta“ dodala je Mladenka Majerić izvršna direktorica udruge. „Drago nam je što se akcija „Donesite i Vi osmijeh u bolnice” nastavlja i ove godine. Putem ove akcije, koju organiziraju tvrtke Henkel i Konzum, građani će svojom podrškom omogućiti početak redovnih posjeta djeci na liječenju u KBC Split“, kaže Majerić.

Akciju su prije više od godinu dana pokrenuli partnerskim snagama tvrtke Henkel i Konzum. „Jako nam je drago da nastavljamo uspješnu suradnju s Crvenim Nosovima i da zajedno s Konzumom možemo podržati otvaranje redovitog programa u splitskoj bolnici. Prije godinu dana smo pokrenuli ovu akciju i zajedno s Crvenim Nosovima posjetili mališane u bolnici u Zagrebu i imali smo priliku iz prve ruke vidjeti i osjetiti radost i veselje koju klaunovidoktori unose među djecu. Ta toplina i njihovo nesebično djelovanje pomažu i djeci i roditeljima da prebrode teške trenutke. Zato smo sretni što će novi klaunovidoktori istu misiju provoditi i u bolnici u Splitu i želimo im puno radosnih trenutaka“, izjavila je Mario Altan, general manager Henkel Adria, Laundry & Home Care Division.

Građani se u akciju „Donesite i vi osmijeh u bolnice“ mogu uključiti kupnjom Persil, Silan i Somat proizvoda u Konzum prodavaonicama tijekom studenog i prosinca. „Prije svega željeli bismo se zahvaliti našim kupcima. Zahvaljujući njihovoj podršci, ovom akcijom omogućili smo da Crveni Nosovi od sada redovito posjećuju i mališane koji se nalaze na bolničkom liječenju KBC-a Split. Klaunovidoktori zaista donose osmijeh među djecu i na taj način im boravak u bolnici čine lakšim i ugodnijim. Konzum će svakako i dalje podržavati ovu hvalevrijednu akciju kako bi Crveni Nosovi nastavili svoj put i donijeli veselje u što više bolnica u Hrvatskoj“ – izjavio je Danijel Dugić, direktor marketinga Konzuma.

Klaunovidoktori su profesionalni umjetnici posebno educirani za rad u bolnici, koji svojim posjetama djeluju terapeutski na djecu u bolnicama te olakšavaju teško razdoblje mnogim roditeljima i obiteljima bolesne djece. CRVENI NOSOVI klaunovidoktori unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom,otklanjaju pažnju od bolesti i straha te donosesvijet smijeha, životne radosti i igre. Bolnicu u Splitu prvi su put posjetili 2012. godine nakon čega su uslijedili povremeni posjeti, a uz pomoć sponzora Henkela i Konzuma, te prodajne akcije koja tijekom studenog i prosinca traje u Konzum prodavaonicama, CRVENI NOSOVI od siječnja 2016. započet će s redovitim posjetama dva puta mjesečno djeci na odjelu KBC-a Split. Tijekom studenog i prosinca svi kupci Persil, Silan i Somat proizvoda daju podršku akciji „Donesite i Vi osmijeh u bolnice“.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!