Prihvati li HAKOM ponudu VIPneta, državni proračun bit će bogatiji za 141 milijun kuna

Vijesti

Natrag na Vijesti

Prihvati li HAKOM ponudu VIPneta, državni proračun bit će bogatiji za 141 milijun kuna

Foto:

ZAGREB, 5. studenog 2015. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) na javnom otvaranju ponuda, u postupku dražbe radiofrekvencijskog spektra, otvorila je zaprimljenu ponudu za preostali radiofrekvencijski spektar u frekvencijskome području za mreže pokretnih telekomunikacija, a riječ je o ukupno 15,6 MHz, koji trenutno nisu dodijeljeni. Ponudu je predao VIPnet d.o.o., koji je za frekvencijski blok A ponudio 55 milijuna i dvjesto tisuća kuna, a za frekvencijski blok B 86 milijuna i dvjesto tisuća kuna.

Na javnoj dražbi nudila su se dva frekvencijska bloka, jedan od po 2x3 MHz (blok A) i drugi od po 2x4,8 MHz (blok B), za pružanje komunikacijskih usluga na principu tehnološke neutralnosti, što znači da operatori imaju slobodan izbor koristiti sve postojeće tehnologije dozvoljene za pokretne komunikacije (od GSM-a do LTE-a).

Konačna odluka HAKOM-a o dodjeli dozvola uslijedit će nakon analize i provjere ponudbene dokumentacije, što se očekuje u drugoj polovici ovog mjeseca. U slučaju dodjele oba bloka, tvrtka VIPnet d.o.o. bi do kraja ove godine morala izvršiti uplatu u državni proračun, čime bi isti bio bogatiji za preko 141 milijun kuna.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!