Pro Woman konferencija

Vijesti

Natrag na Vijesti

Pro Woman konferencija

Foto:

Zagrebačko kino Europa posljednje listopadske srijede otvorit će svoja vrata jednoj zanimljivoj konferenciji.

Riječ je o prvoj Pro Woman konferenciji koja će se 28. listopada 2015. godine održati u ovom kultnom okupljalištu zagrebačkih filmoljubaca.

Iako su sadržaj i forma konferencije određeni panelima u okviru kojih će se odvijati diskusije, na ton i smjer diskusija jednim će dijelom utjecati uvodni dio konferencije na kome će biti prezentirani rezultati istraživanja „Uloga i položaj žene u RH - jučer, danas i sutra“. Panelistice, sve odreda iznimno zanimljive i uspješne žene, garancija su zanimljive i inspirativne diskusije.

Moći, htjeti, smjeti prvi je panel u kojem će učestvovati mr.sc. Ljerka Eljuga, specijalistica onkologije i radioterapije, vlasnica i ravnateljica Poliklinike „Eljuga“, Maja Buconjić Barišić, vlasnica i direktorica tvrtke Detmers kontejner, Marina Tonžetić, partnerica u konzultantsko-revizorskoj kući Deloitte i ujedno prva žena partnerica u Hrvatskoj u takozvanoj „Velikoj četvorci“ (Deloitte, EY, PwC i KPMG), Mirna Radošević, magistrica farmacije i upravljanja poslovnim marketingom, direktorica Salvea za tržište Središnje i istočne Europe, i Vlasta Pojatina, magistra farmacije, uspješna poslovna žena i vlasnica Olivala, domaće tvrtke s preko 90 proizvoda prirodne kozmetike.

O „kreatorima naše stvarnosti“ razgovarat će se u okviru drugog panela na kome će učestvovati Diana Pečkaj Vuković, povjesničarka umjetnosti, germanistica i novinarka, inovatorica, uspješna spisateljica i poznata TV scenaristica, Ksenija Kardum, diplomirana novinarka i direktorica Informativnog programa Nove TV, Sanja Pilić, pjesnikinja, spisateljica za djecu i odrasle, i Zora Bjelousov, novinarka i urednica portala femina.hr. Zanimljivosti i dinamici panela svakako će doprinijeti i njegova moderatorica, Antonija Mandić, poznata hrvatska novinarka i urednica.

Treći panel nazvan je Na njima svijet ostaje i predstavlja apsolutnu novost kod nas! Na njemu će, naime, učestvovati djevojčice u dobi od 10 do 16 godina, te nam pomoći da saznamo što one misle o svijetu u kom žive, što im je važno i što žele za sebe u budućnosti. Panel će moderirati poznata radijska i televizijska voditeljica Iva Šulentić.

U četvrtom, završnom panelu nazvanom Njihova je riječ zadnja, detektirat ćemo tko su ti koji imaju moć pokrenuti promjene koje su se kroz istraživanje i panele pokazale kao nužne, te što je to što konkretno trebaju učiniti kako bi do željenih promjena i došlo.

U skladu sa zaključcima četvrtog panela donijet će se Deklaracija konferencije koju potpisuju svi učesnici te koja će biti polazna točka za iduću Pro Woman konferenciju.

Pro Woman konferencija će se održati pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Ureda za ravnopravnost spolova, a gđa. Višnja Ljubičić,

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, i gđa. Helena Štimac Radin, Ravnateljica Ureda za ranopravnost spolova, u konferenciji će i osobno učestvovati.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!