Hrvatski start-upovi uspješno prezentirani investitorima na regionalnoj inovacijskoj konferenciji u Grčkoj

Vijesti

Natrag na Vijesti

Hrvatski start-upovi uspješno prezentirani investitorima na regionalnoj inovacijskoj konferenciji u Grčkoj

Foto:

Na nedavno održanoj međunarodnoj inovacijskoj konferenciji „Poduzetništvo susreće inovacije“ na Krfu u Grčkoj predstavljeno je 14 start-up timova potencijalnim investitorima – poslovnim anđelima i predstavnicima fondova rizičnog kapitala iz zemalja Jadranske regije.

Konferenciju je organiziralo Jonsko sveučilište, partner PACINNO projekta, a glavni cilj joj je bio okupiti investitore, start-up timove i donositelje politika kako bi se raspravilo o inovacijskom potencijalu regije, kao i o mogućnostima njegova unapređenja.

Hrvatski predstavnici na ovom događaju bila su dva start-up tima HOVIAP i ULTIJACK, pobjednici nacionalnog PACINNO Demo dana održanog u siječnju ove godine. HOVIAP je mobilna aplikacija koja pomaže hotelskom menadžmentu u brzom odgovoru na zatraženu uslugu, te optimizaciju vremena i resursa osoblja hotela. ULTIJACK je multifunkcionalna jakna koja ima integriranu novu tehnologiju u smislu baterije za mobitel, te koja osim jakne može biti i jastuk.

Konferencija nam je prvenstveno pružila mogućnost za upoznavanje novih ljudi koji su nam dali odličan feedback i savjete za daljnji razvoj našeg projekta. Osim toga došli smo i u kontakt s konkretnim investitorima koji su nam ostavili kontakte za daljnju suradnju, a to nam je sada ključni moment.“, izjavio je Nikola Curilović ispred HOVIAP-a po završetku konferencije.

Networking kao najveću korist konferencije ističu i Valinea Vinger i Dario Zorić iz ULITIJACK, kojima se čak jedan od investitora obratio za vrijeme trajanja njihove prezentacije, te ih je ovaj „pljesak na otvorenoj sceni“ iznimno ohrabrio.

Hrvatsku su na ovom događaju osim dva start-up tima predstavljali i članovi stručnog ocjenjivačkog suda Davorin Štetner, Damir Mujić i Hrvoje Prpić, koji su osim samog davanja ocjena pomagali start -upovcima i u pripremama prezentacija.

Davorin Šteten je nakon konferencije izjavio kako u mnogim pokazanim projektima vidi izniman potencijal, te ga posebno veseli da su predstavnici naše zemlje ravnopravno parirali kolegama iz regije i ostvarili odličan uspjeh.

***

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Ministarstva poduzetništva i obrta, hrvatski je predstavnik u strateškom projektu razvoja međunarodne platforme za poticanje inovacija kroz suradnju znanosti koji se financira sredstvima IPA Jadranske prekogranične suradnje 2007-2013. Svrha projekta „PACINNO - Međunarodna platforma za akademsku suradnju u poticanju inovacija“ je razvitak zajedničke platforme za rast i širenje inovacija zemalja Jadranske regije.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!