Gotovo polovica ispitanika (47%) najproduktivnija je u jutarnjim satima

Vijesti

Natrag na Vijesti

Gotovo polovica ispitanika (47%) najproduktivnija je u jutarnjim satima

Foto:

Iako radno vrijeme traje osam sati, produktivnost na radnome mjestu nešto je kraća te ovisi o svakom zaposleniku pojedinačno. U koje doba dana smo najproduktivniji na poslu MojPosao je istražio u anketi provedenoj na više od 1000 ispitanika.

Gotovo polovica ispitanika, njih 47%, najproduktivnija je na početku radnog dana.

"Na početku radnog vremena sam aktivnija prema poslu jer sam odmorna i spremna izvršavati radne obaveze", kaže jedna ispitanica, dok drugi ispitanik dodaje: "Mozak najbolje funkcionira ujutro, najteže je raditi popodne, kada je vrijeme za odmor nakon objeda".

Sredinom radnog dana najproduktivnije je 28% ispitanika, odnosno onda kada popiju kavu i dođu k sebi".

"Kad prođu jutarnje gužve i upiti sa svih strana, imaš vremena za koncentraciju i na koncu te uhvati panika da nećeš stići sve napraviti", kaže jedan ispitanik. Drugi dodaje da je tek sredinom radnog dana "ugrijan i spreman za izazove": "Na početku radnog dana koncentracija još nije na prihvatljivoj razini, a što se kraj dana više približava, koncentracija više pada."

Među ispitanicima ima i "vukova samotnjaka" (15%) koji najproduktivnije rade prije nego što ostali kolege dođu ili tek nakon što svi odu. Ovi ispitanici kažu da vole biti sami, ali i da se lakše koncentriraju kada ih "kolege ne ometaju svojim komentarima".

"Najbolje bi bilo da se zaključam i isključim sve telefone kad želim raditi na miru, a da me nitko ne smeta svakih pet minuta", žali se jedan od ispitanika.

Pred kraj radnog dana najproduktivnije je 9% ispitanika.

"Nisam jutarnji tip, profunkcioniram tek popodne", kaže jedan od ispitanika.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!