Trendom rasta operativne dobiti i smanjenja rashoda Optima gradi čvrste temelje za budućnost

Vijesti

Natrag na Vijesti

Trendom rasta operativne dobiti i smanjenja rashoda Optima gradi čvrste temelje za budućnost

Foto:

Zagreb, 29. srpnja 2015.Optima Telekom na kraju je prvog polugodišta ove godine ostvario porast operativne dobiti (EBITDA) prije jednokratnih stavki za 16,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je EBITDA marža rasla za 5 postotnih poena.

Dobrim polugodišnjim rezultatima pridonio je i pad ukupnih poslovnih rashoda za čak 15 posto. Navedeni pozitivni rezultati, koji su prvenstveno odraz uspješnog troškovnog restrukturiranja, nadomjestili su pad ukupnih poslovnih prihoda za 9,7 posto, a koji na kraju prvog polugodišta iznose 224,4 milijuna kuna. Na smanjenje ukupnih prihoda prvenstveno je utjecao pad broja korisnika javne govorne usluge te pad prihoda u istom segmetnu za 16,7 posto, a koji i na globalnoj razini imaju tendenciju smanjenja, odnosno kontinuirani trend pada u količini ostvarenih minuta. No, s druge je strane ostvaren rast prihoda od interneta za 7,7 posto, kao i rast prihoda iz veleprodajnog segmenta za 18,2 posto.

“U vrlo zahtjevnom tržišnom okruženju ostvarili smo pozitivne rezultate i u drugom tromjesečju 2015. Konkretno, kontinuiranim rastom EBITDA rezultata prije jednokratnih stavki, kao i trendom smanjenja poslovnih rashoda, gradimo čvrste temelje za budućnost. U fokusu naših aktivnosti i nadalje su razvoj usluga i unaprjeđenje procesa koji direktno utječu na zadovoljstvo korisnika uz istovremenu optimizaciju troškova i povećanje operativne efikasnosti. Uvjeren sam da ćemo na taj način te korištenjem znanja i kompetencija naših stručnih resursa, ostvariti zacrtane ciljeve poslovanja i u narednom periodu.” - izjavio je predsjednik Uprave Optima Telekoma Zoran Kežman.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!