U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb svečano otvoren prestižan Aelia Duty Free shop

Vijesti

Natrag na Vijesti

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb svečano otvoren prestižan Aelia Duty Free shop

Foto:

Zagreb, 2. srpnja 2015. – U prostorima Međunarodne zračne luke Zagreb svečano je otvoren prvi Aelia Duty Free shop u Hrvatskoj, uz okupljene poslovne partnere i predstavnike medija. Otvorenju su prisustvovali najviši menadžeri društva Société de Distribution Aéroportuaire (SDA), tvrtki LS travel retail i Aelie. Novi Aelia Duty Free multi-store prostire se na 600 kvadratnih metara, a putnicima će biti dostupno više od 9000 različitih proizvoda najprestižnijih međunarodnih brendova kao što su Chanel, Dior, Hermes, Hugo Boss, Lacoste, Montblanc, Swarovski, Pandora, Chivas, Hennessy, Dom Perignon, ali i hrvatske marke kao što su Kraš, Zigante tartufi, Badel, Bioaromatika, Stela Mediterranea, Kozlović, Đanić, Nautilus i mnogi drugi.

SDA, zajednički pothvat podružnice Aelia tvrtke Lagardere Services travel retail i Aéroports de Paris koja posluje u pariškim zračnim lukama Paris-Charles de Gaulle i Orly, ovom akvizicijom po prvi puta širi svoje poslovanje izvan granica Francuske.

Željka Fičko, direktorica društva SDA u Hrvatskoj, povodom otvaranja nove trgovine Aealia Duty Free izjavila je: „Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku surađivati s jednom od najboljih svjetskih tvrtki na području putničke maloprodaje. Riječ je o suradnji koja će nas dodatno osnažiti u nastojanju da pružimo najbolje moguće iskustvo putovanja našim stranim i domaćim putnicima, na što nas obvezuje i status najveće i najvažnije međunarodne zračne luke u Hrvatskoj.“

Guy Bodescot, izvršni direktor Société de Distribution Aéroportuaires, istaknuo je: „Zagrebački projekt pokazao je da ne moramo pokrenuti novi projekt svaki put kad želimo surađivati. Ovo će zasigurno pomoći daljnjem razvoju Međunarodne zračne luke Zagreb”. Bodescot je dodao i kako je riječ o odličnoj prilici za razvoj njihovih aktivnosti izvan Pariza te prezentaciju stručnosti na polju putničke maloprodaje utemeljene na najvišim standardima kupovanja, čime će se zagrebačka maloprodaja svrstati u europsku prvu ligu.

Konzorcij ZAIC, koji čine ADPM, BBI, TAV Airports, fond Marguerite, IFC i Viadukt preuzeo je 2013. godine upravljanje nad zagrebačkom zračnom lukom, a tridesetogodišnja koncesija obuhvaća i izgradnju novog putničkog terminala koja je u tijeku.

O Société de Distribution Aéroportuaire (SDA)

SDA je zajednički pothvat tvrtki LS travel retail i Aéroports de Paris. SDA trgovine u zračnim lukama Charles De Gaulle i Orly opslužuju više od 85 milijuna putnika godišnje nudeći im asortiman svih kategorija putničke maloprodaje: parfeme i kozmetiku, alkoholna pića, duhanske proizvode, gurmanske prehrambene proizvode i slastice, kao i modne i luksuzne proizvode. U 2014. godini SDA je upravljao s 120 trgovina na više od 21.700 četvornh metara prodajnog prostora s više od 950 različitih brendova u ponudi.

O Aelia Duty Free

Multi-store maloprodajni koncept jedinstven je na hrvatskom tržištu koji predstavlja luksuz, suvremenost te dostupnost raznovrsnih proizvoda. Asortiman proizvoda obuhvaća sve kategorije: širok izbor parfema, kozmetiku, alkoholna pića, duhanske proizvode, slastice, lokalne gurmanske prehrambene proizvode, kao i modu i modne dodatke. Nova tvrtka također će ojačati ponudu lokalnih proizvoda za kojima postoji velika potražnja, te će posebnu pažnju posvetiti pružanju najbolje usluge korisnicima.

O LS travel retail

LS travel retail odjel je Lagardère Services Group. S prometom od 3,1 milijarde dolara u 2014. godini, LS travel retail posluje u 30 država, 150 zračnih luka te 700 željezničkih postaja u Europi, Sjevernoj Americi, Aziji te Australiji i Oceaniji, nudeći potpun asortiman koncepata za putnike. Tvrtka je svjetski lider u sektoru prodaje novina i trgovina mješovitom robom te također upravlja multi- i mono-brend duty free prodajnim mjestima, primjerice Aelia Duty Free, Buy Paris Duty Free, Buy Paris Collection, multi- i mono-brand modnim outletima, suvenirnicama te restoranima.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!