PROGLAŠENI LAUREATI NOVINARSKE NAGRADE SAP ICT JOURNALIST PRIZE BOŽO TEŽAK ZA 2014. GODINU

Vijesti

Natrag na Vijesti

PROGLAŠENI LAUREATI NOVINARSKE NAGRADE SAP ICT JOURNALIST PRIZE BOŽO TEŽAK ZA 2014. GODINU

Foto:

ZAGREB, 17. LIPNJA 2015. – Na svečanoj ceremoniji održanoj danas tijekom poslovne konferencije SAP Forum pred više od 400 uzvanika u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Zbor informatičkih novinara HND-a proglasio je najbolje ICT novinare u protekloj godini. Informatičkom novinarkom godine proglašena je Tena Šojer, novinarka Netokracije. Dobitnik nagrade u kategoriji Najbolji novinarski rad je Oleg Maštruko, dok je Miroslav Rosandić dobio nagradu za najbolji urednički rad.

Najboljim novinarskim radom žiri je ocijenio članak Olega Maštruka pod nazivom “Od Milanovićevih sastanaka po SAD-u korist bi možda mogle imati isključivo tvrtke koje posluju s državom“ objavljen na portalu Forum.tm, a najboljim uredničkim radom ocijenjeno je posebno ljetno digitalno izdanje mjesečnika Bug. Radove je ocjenjivao žiri u sastavu: Vjeran Bušelić, voditelj centra za karijerno savjetovanje te viši predavač na Tehničkom veleučilištu Zagreb; Sonja Popović, direktorica SAP-a d.o.o.; konzultant za odnose s javnošću (Kursor komunikacije) i bivši ICT novinar Dario Sušanj; Dražen Tomić, višestruko nagrađivani novinar, glavni urednik portala ICTbusiness.info, ICTbusiness TV i Gameperspectives.hr, te Boris Žitnik, direktor Omniaconsulta. Žiri je donio odluku o nagradama za novinarski i urednički rad, dok se odluka o nagradi Informatički novinar godine donosi na temelju glasovanja članova Zbora informatičkih novinara HND-a, a prema posebnom pravilniku o nominacijama i glasovanju.

„Uvijek je lijepo primiti priznanje za svoj rad, pogotovo kada ono dolazi iz struke i izborom starijih i iskusnijih kolega koji su uvelike oblikovali industriju u kojoj radimo. ICT je vrlo uzbudljivo područje danas, jer se tehnologija razvija brže no ikada, a uz to nam omogućava i tjera nas da inoviramo vlastitu industriju - novinarstvo - i iznimno mi je drago da imam priliku s kolegama iz Netokracije i drugima isprobati što možemo po tom pitanju napraviti.“ riječi su ICT novinarke godine Tene Šojer.

Nagrade 14. izbora „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak” novčanog su karaktera, a dodjeljuju se po jednom laureatu u svakoj kategoriji.

Zbor informatičkih novinara HND-a i tvrtka SAP već četrnaest godina uzastopno podržavaju rad novinara koji su fokusirani na teme razvoja, unaprjeđenja i popularizacije informatičkih i komunikacijskih tehnologija. Upravo njihov kontinuirani doprinos osigurava kvalitetnije i konkurentije poslovanje brojnih tvrtki u Hrvatskoj. Do 2000. godine nije postojao način cjelovitog vrednovanja rada pojedinih novinara i medija, zbog čega su vrhunska novinarska ostvarenja nerijetko ostala u anonimnosti. Stoga je tvrtka SAP 2001. godine inicirala osnivanje nagrade SAP e-journalist prize. Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva 17. prosinca 2003. godine prihvatio je sudjelovanje u stručnom dijelu dodjele godišnjih nagrada za najbolje novinarske radove iz područja informatike i komunikacija. Nagrada koja se do tada zvala SAP e-journalist prize preimenovana je u nagradu SAP ICT journalist prize Božo Težak, a Hrvatsko novinarsko društvo postaje nositeljem nagrade.

Realizaciju ovogodišnje dodjele nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak omogućio je Zbor informatičkih novinara HND-a, dok je generalni sponzor nagrade tvrtka SAP.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!