Edukacije volontera i roditelja u sklopu projekta "Neka odrastanje bude dječja igra"

Vijesti

Natrag na Vijesti

Edukacije volontera i roditelja u sklopu projekta "Neka odrastanje bude dječja igra"

Foto:

Zagreb, 11. lipnja 2015. - U sklopu projekta "Neka odrastanje bude dječja igra" NIVEA je donirala 150.000,00 kuna za provođenje programa edukacije volontera koji djeluju u Društvima Naša djeca te za organizaciju posebnih radionica za roditelje na temu poticanja dječje kreativnosti i razvoja kroz igru.

Edukacije za volontere, koji provode svoje slobodno vrijeme u igri i nesebičnom radu s mališanima, održat će se u lipnju u Društvima naša djeca diljem Hrvatske. Edukacija obuhvaća četiri cjeline: likovno-kreativno, dramsko i plesno izražavanje te razvoj djece kroz igru, a ovaj jedinstveni i pomno isplanirani program popratit će besplatne radionice na kojima, tijekom srpnja i kolovoza, mogu sudjelovati svi zainteresirani roditelji i njihova djeca. Prva radionica održat će se u Društvu naša Djeca Maksimir u Zagrebu 10. srpnja. Na radionicama, volonteri će imati priliku prenijeti svoja znanja i vještine roditeljima i djeci s ciljem poticanja obitelji na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru koja je krucijalna za razvoj svakog djeteta.

Potaknuti pojmovima poput igre, mašte i djetinjstva, u sklopu NIVEA projekta "Neka odrastanje bude dječja igra"" održan je nagradni natječaj ""Koja je vaša omiljena igra"" u kojem je prikupljeno 130 kreativnih odgovora i fotografija. U svojim komentarima posjetitelji internetske stranice nivea.hr prisjetili su se svog djetinjstva i otkrili koja im je bila najdraža igra. Najbolji tjedni dobitnici osvojili su NIVEA poklon paket i jedinstveni set igara koji se sastoji od rekvizita za igranje nekih od najpopularnijih dječjih igara - gumi-gumija, konopca za preskakanje, pikula, kreda i društvene igre Čovječe ne ljuti se. Uz njih, još nekoliko najoriginalnijih radova bit će posebno istaknuti u Priručniku o igrama koji će u svom radu s djecom koristiti volonteri Društava naša djeca diljem Hrvatske. Priručnik će biti svečano predstavljen u rujnu povodom NIVEA Dana igara.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!