HRVATSKI KAZALIŠNI PROJEKT ZA SVJETSKU SLAVU

Vijesti

Natrag na Vijesti

HRVATSKI KAZALIŠNI PROJEKT ZA SVJETSKU SLAVU

Foto:

Hrvatski kazališni festival Midsummer Scene, na engleskom jeziku, originalan je kulturni mamac za brojne goste iz cijelog svijeta. Njih nekoliko tisuća iz 21 zemlje svijeta prošlog je ljeta na dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac uživalo u Shakespeareu. Kulturni turizam u Hrvatskoj je u povojima razvoja, a dubrovački kazališni festival prema najavama turističkih agencija u grad ove godine privlači još više zaljubljenika u jednog od najpoznatijih književnika.

"Hrvatska se kulturnom ponudom, ovakvim festivalom, na atraktivnim i rijetko viđenim lokacijama u svijetu, predstavlja u jednom novom svjetlu. Zahtjevna produkcija izazov je za cijeli tim, no oduševljenje gledatelja koji dojmove prenose svijetom, najbolji su pokazatelj kako je ovakav festival odličan mamac za brojne turiste!" - izjavila je producentica festivala Darija Mikulandra Žanetić.

Hrvatsko veleposlanstvo u Londonu dom je nadarenim glumcima koji uvježbavaju predstavu „Na tri kralja ili Kako hoćete“ koja se u Dubrovniku igra od 20 lipnja do 4. srpnja. Probe su u završnim fazama, a glumci s veseljem očekuju dolazak u Dubrovnik 12. lipnja. Sam postav predstave je jednostavan ali produkcija je prilično komplicirana. Uzmimo u obzir dan kada je loše vrijeme, tada su izvedbe u kazalištu Marina Držića, što znači da je duplo postavljeno sve što se tiče produkcije i predstava se igra bez obzira na vremenske prilike svih 14 dana trajanja festivala.

U kreativnom timu festivala koji je lani oduševio Australce, Britance, Brazilce, Amerikance i domaćine Hrvate, sudjeluje petnaestak ljudi, dok je u samoj produkciji njih pedesetak. Svaki se korak pomno osmišljava cijele godine i ništa se ne prepušta slučaju. Zajedno s partnerima, Festival se predstavlja diljem svijeta u zimskim mjesecima, a povratne informacije i ponovni dolazak posjetitelja dokaz je kako s turisti željni kvalitetne kulturne ponude, posebno ako je program na engleskom jeziku kojeg danas razumiju milijarde ljudi.

Hrvatska se festivalom Midsummer Scene otvara jednoj novoj turističkoj populaciji te najavljuje brojne nove kulturne zaljubljenike kojima će upravo Hrvatska biti novo odredište. Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!