U Dubrovniku počelo snimanje filma Fan

Vijesti

Natrag na Vijesti

U Dubrovniku počelo snimanje filma Fan

Foto: fotografija je vlasništvo Yash Raj Filmsa

"Snimat će se u dubrovačkom Starom gradu, a bit će prikazani prizori dubrovačkih ulica – Stradun i Peškarija,"izjavio je Boris Dmitrović iz Formula Filma, odgovoran za produkciju. "S ponosom možemo reći da Dubrovnik neće glumiti neki drugi grad, nego sebe.".

U filmu Fan,Shahrukh Khan, čovjek s golemim brojem obožavatelja diljem svijeta, nastupa u ulozi svojeg navećeg obožavatelja. Za produkciju filma zadužena jekuća Yash Raj Films (YRF), a u distribuciju bi trebao krenuti ove jeseni.Na pitanje zašto je odlučio snimati u Hrvatskoj, izvršni producent YRF-a Aashish Singh odgovara: "Hrvatska je mjesto netaknute ljepote, a našem kreativnom timu svidio se izgled i atmosfera u Dubrovniku. Dosta smo istraživali europske gradove koji se nisu često pojavljivali u indijskim filmovima, nekoliko ih je ušlo u uži izbor, a zatim je konačna odluka pala na Dubrovnik.Poticaji su također odigrali važnu ulogu pri odlučivanju o snimanju u Hrvatskoj,"naglasio je Singh, te dodao: "Možda znate da indijska rupija ne stoji dobro u odnosu na europske valute, tako da smo bili skloniji lokacijama gdje smo mogli smanjiti troškove uz pomoć poticaja. Osim toga, poticaji za snimanje šalju poruku producentima da neka zemlja/država ozbiljno gleda na filmsku industriju i želi surađivati kako bi olakšala i poboljšala snimanje.".

"Veselimo se prilici da steknemo uvid u način rada Bollywooda, jedne od najvećih filmskih industrija," dodaje Dmitrović. "Osobito s obzirom na činjenicu da surađujemo s Yash Raj Films, tvrtkom poznatom po visokim produkcijskim standardima.".

Na setu će raditi raznolika i međunarodna ekipa filmskih profesionalaca, među kojima su, osim Indijaca, i Koreanci, Amerikanci, Kanađani i Hrvati. U ekipi je i proslavljeni majstor maskeGreg Cannom– devet puta nominiran za Oscara te dobitnik tri Oscara za svoje kreacije u filmovimaNeobičan slučaj Benjamina Buttona(2008.),Tatica u suknji(1993.) iDracula(1992.). Upravo će on biti zaslužan za Khanov izgled u filmu. "Pokušat ćemo Shahrukha prikazati kao nikada prije, što će biti i velik izazov nama i veliko uzbuđenje publici.Naravno, njegov izgled ostat će tajna sve do otkrivanje prvih kadrova iz filma." izjavio je redatelj filmaManeesh Sharma.

Produkcija je za snimanje u Hrvatskoj angažirala više od 600 statista, a za ukupno devet dana snimanja u Hrvatskoj, Yash Raj Films planira potrošiti 1,1 milijun eura (8,6 milijuna kuna), a dobit će otprilike 200.000 eura (1,7 milijuna kuna) kroz mjere poticaja za snimanje.

Naslovna fotografija:Shahrukh Khan s redateljem filma Maneeshom Sharmom i majstorom maske Gregom Cannom

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!