Klinici za dječje bolesti Kliničkog bolničkog centra Split klaunovidoktori donijeli su životnu radost i veselje

Vijesti

Natrag na Vijesti

Klinici za dječje bolesti Kliničkog bolničkog centra Split klaunovidoktori donijeli su životnu radost i veselje

Foto: Crveni nosovi

Zagreb, 09. prosinca 2014. – u okviru projekta „SMIJEH POMAŽE“ klaunovidoktori posjetili su kliniku za dječje bolesti Kliničkog bolničkog centra Split, odjel za hematologiju, onkologiju, imunologiju i genetiku.

Posjet splitskoj bolnici financiran je sredstvima Ministarstva zdravlja kao dio projekta „SMIJEH POMAŽE“ – psihosocijalna podrška djeci oboljeloj od malignih bolesti u okviru kojeg klaunovidoktori posjećuju pet odjela onkologije i hematologije u bolnicama diljem Hrvatske.

Klaunovidoktori već su u veljači razveselili djecu na liječenju u splitskoj bolnici, a planira se još jedan posjet sljedeće godine. Dr. Ludek i Dr. Žulee razveselili su više od 30 djece koja su se zatekla u splitskoj bolnici te im svojim klaunovskim šarmom donijeli životnu radost i veselje.

Klaunovidoktori redovno posjećuju pet bolnica u Zagrebu (KBC Zagreb, Kliniku za dječje bolesti Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice, Dječju bolnicu Srebrnjak i Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež) te KBC Rijeku i KBC Osijek.

Posjete klaunovadoktora financiraju se donacijama građana i pravnih osoba, a do sada su u 2014. godini posjetili više od 9.000 bolesnih i nemoćnih u 140 posjeta zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Želja i cilj CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora su redoviti posjeti Splitu, na radost i veselje djece koja borave u splitskoj bolnici, uz pomoć građana i pravnih osoba vjerujemo da će se ta želja u skorom vremenu i ostvariti.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori je udruga koja pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni, nemoćni i pate, prvenstveno djeci na liječenju u bolnici, pomoću humora i životne radosti. Glavni cilj Udruge je ublažavanje patnji bolesnima te olakšavanje procesa oporavka pomoću humora kao terapeutskog sredstva.

Uz bolesnu djecu, klaunovidoktori uveseljavaju i osobe starije životne dobi na stacionarnoj njezi u domovima za starije i nemoćne.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!