Doris Pinčić Rogoznica pridružila se projektu Eko-paket „Zelene navike stvaraju se od malih nogu“

Vijesti

Natrag na Vijesti

Doris Pinčić Rogoznica pridružila se projektu Eko-paket „Zelene navike stvaraju se od malih nogu“

Foto:

Zagreb, 11. 12. – Otvorene su prijave za 7. Eko-paket, projekt kompanije Tetra Pak i Udruge Lijepa Naša o pravilnom zbrinjavanju upotrijebljene Tetra Pak ambalaže namijenjen Ekoškolama i vrtićima. Prvi krug kreativnog natječaja počinje 1. siječnja 2018. godine, a projekt će trajati sve do svibnja kad će se održati proglašenje pobjednika i uručenje novčanih nagrada za najkreativnije škole ili vrtiće u tri kategorije. U šest godina, zahvaljujući projektu Eko-paket, gotovo 40 000 djece diljem Hrvatske educirano je o tome kako adekvatno prikupljati, razvrstavati i reciklirati otpad.

Sve zainteresirane Ekoškole i vrtići mogu se prijaviti na projekt putem e-mail adrese info@eko-paket.com te na zanimljiv i kreativan način educirati najmlađe o vrijednostima koje će pridonijeti očuvanju planeta za generacije koje tek dolaze.

Ekoškole i vrtići koji se prijave na projekt, tijekom godine će odvojeno prikupljati upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu, a mališani će od ambalaže izrađivati kreativna djela na tri zadane teme – klimatske promjene, zaštita šuma i reciklaža. U sklopu Eko-paketa organizirat će se i edukativne radionice za najaktivnije sudionike. Na radionicama će djeca moći naučiti kako pravilno razvrstati, odlagati i reciklirati otpad i to kroz zabavne igre i kvizove.

Ove godine projekt Eko-paket podupire i ambasadorica Doris Pinčić Rogoznica koja će kao članica žirija sudjelovati u odabiru najboljih radova u tri natječajne kategorije.

„Jako pazim na odvojeno prikupljanje otpada i redovito o tome vodim brigu. Veseli me što je i moj sin prihvatio zelene navike, a muž i ja se trudimo da mu od malih nogu usadimo u svijest brigu o okolišu. Kod nas se točno zna da u žuti kontejner ide plastika i upotrijebljena Tetra Pak ambalaža, u plavu papir, a u zeleni staklo. Vrlo dobro znamo da recikliranja nema bez pravilnog razvrstavanja, a onda i pravilnog odlaganja otpada. Zbog toga me veseli sudjelovanje u projektu Eko-paket i jedva čekam vidjeti kojim će nas maštovitim idejama mališani ove godine iznenaditi,“ rekla nam je Doris Pinčić Rogoznica.

Uz edukaciju djece o važnosti recikliranja, cilj projekta je i osvještavanje škola, vrtića pa tako i roditelja, da svojim primjerom budu uzor najmlađima u ponašanju spram prirode.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!