Goran i Ne gledaj mi u pijat nagrađeni na PriFestu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Goran i Ne gledaj mi u pijat nagrađeni na PriFestu

Foto:

Dugometražni igrani filmovi GoraniNe gledaj mi u pijatprikazani su u kategoriji Med i krv, natjecateljskom programu balkanskih filmova. Neviju Marasoviću dodijeljeno je posebno priznanje, a Goran je proglašen najboljim balkanskim filmom.

Mia Petričević, koja tumači ulogu Marijane u filmu Ne gledaj mi u pijat, osvojila je svoju treću po redu nagradu za najbolju glumicu. Redateljica Hana Jušić proglašena je najboljom balkanskom redateljicom.

U žiriju su bili rumunjsko-mađarski glumac Levente Molnar, kosovski glumac Ilir Tafa i britanski producent Harvey Ascott.

Na festivalu se prikazivao i program filmova koji su osvojili nagradu Međunarodnog udruženja filmskih kritičara (FIPRESCI) u sklopu kojeg je prikazana manjinska hrvatska koprodukcija, dugometražni igrani film Kuća drugih gruzijske redateljiceRusudan Glurjidze. Film je FIPRESCI nagradu osvojio 2016. godine na Panorami europskog filma u Ateni. Kuća drugih nastala je u koprodukciji Gruzije, Rusije, Španjolske i Hrvatske. Hrvatski koproducent je Dario Domitrović iz Embrio Productiona.

Međunarodni filmski festival u Prištini PriFest osnovan je 2008. godine i najvažniji je filmski događaj na Kosovu.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!