Miles Hilton Barber: “Vid bez vizije je apsolutni mrak“

Vijesti

Natrag na Vijesti

Miles Hilton Barber: “Vid bez vizije je apsolutni mrak“

Foto:

POREČ, 27. travnja, 2017. – S obzirom na to da se WinDay17 konferencija bavi temeljnim promjenama, odnosno transformacijama kako pojedinaca tako i kompanija, među mnogobrojnim stručnjacima iz svijeta tehnologije svoje predavanje, po prvi puta u Hrvatskoj, održao je i svjetski poznati motivacijski govornik Miles Hilton-Barber. U svojem predavanju "Fulfilling your Personal and Business Potential in 2017 and Beyond" objasnio je kako potencijali za rast ne ovise samo o promjenama u gospodarstvu ili neposrednom okruženju, već je primarna promjena u stavu pojedinca prema trenutačnim okolnostima.

"Čekao sam preko 50 godina kako bih ostvario sve ove pothvate dok mi brat nije rekao: ograničenje je samo u tvojoj glavi. Tada sam shvatio da klasični stereotipi o životima slijepih ljudi nemaju uporište i da je najvažnije pokušati, a uspjeh će slijediti" ispričao je Miles Hilton-Barber o svojim početcima.

Miles Hilton-Barber rođen je u Zimbabveu, a već kao dvadesetogodišnjak je u potpunosti izgubio vid zbog nasljedne bolesti. No nije odustao od svojih snova i pustolovina nego je, unatoč hendikepu, u pedesetoj godini života, srušio niz svjetskih rekorda u podvizima koji iziskuju iznimnu fizičku i psihičku snagu. Tako je na skijama prehodao 400 kilometara od obale prema unutrašnjosti Antarktike te je vukao za sobom sanjke - želio je postati prvi slijepi čovjek koji je osvojio Južni pol, no u tome su ga spriječile ozebline. Završio je Marathon Des Sables, najtežu utrku na svijetu, 250 kilometara u šest dana kroz pustinju Saharu, zatim 11-dnevni ultra maraton kroz Kinu od pustinje Gobi do Kineskog zida, najhladniji maraton na Zemlji - sibirski ledeni maraton, i sl.

“Nakon svega što sam prošao i dalje sam slijep, ali ono što sam osvijestio je da vid je bez vizije apsolutni mrak” poručio je Miles.

O važnosti tehnologije u njegovu životu i pothvatima govori podatak da mu je za ostvarenje sna da postane prva slijepa osoba koja je preletjela put od Londona do Sydneya (21.000 kilometara) osmišljena posebna tehnologija koja reagira na govor.

Miles Hilton-Barber do sada je održao svoje predavanje na više od 1100 korporativnih događanja u sedamdeset država svijeta. Sa sudionicima WinDays17 konferencije podijelio je nekoliko savjeta po kojima se i sam vodi te su primjenjiva i u privatnoj i u poslovnoj sferi a neka od njih su: očekujte neočekivano, ne odustajte ni pod kojim okolnostima, donesi odluku, planiraj i održavaj.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!