INA d.d. među pet najboljih na regionalnom Deloitteovom natječaju za najbolji izvještaj o održivom razvoju

Vijesti

Natrag na Vijesti

INA d.d. među pet najboljih na regionalnom Deloitteovom natječaju za najbolji izvještaj o održivom razvoju

Foto:

Zagreb, 27. travnja 2017. godine – Već drugu godinu zaredom, INA d.d. se našla među prvih pet izvješća koja su ušla u najuži izbor za regionalnu Green Frog Award nagradu.

Prošli je tjedan u Varšavi održana svečana dodjela u okviru koje je INA-i d.d. dodijeljena pohvala u sklopu GFA nagrade čime je INA d.d. potvrdila svoju praksu izvrsnosti u društveno odgovornom izvješćivanju.

Drago nam je da je ovom pohvalom u sklopu Green Frog Award nagrade potvrđena dosljednost, izvrsnost i kontinuitet u izvješćivanju koje INA d.d. provodi već dugi niz godina.“ kaže Ivana Turjak Čebohin, direktorica u Deloitteu i voditeljica Green Frog Award Hrvatska, te dodaje „Nadamo se da će i druge tvrtke slijediti njen primjer prilikom sastavljanja nefinancijskih i cjelovitih izvješća, te vjerujemo da ćemo iduće godine u sklopu Green Frog nagrade na nacionalnoj razini imati sve više tvrtki koje sudjeluju u natječaju.“

U Deloitteovom regionalnom natječaju za najbolje izvješće o održivosti u srednjoj Europi (Deloitte Central European Sustainability Report Award) za 2016. godinu, odnosno dodjelu nagrade Green Frog sudjelovalo je pet zemalja - Hrvatska, Češka, Poljska, Rumunjska i Mađarska. Ukupno je podneseno 65 izvješća na nacionalnoj razini, od kojih se 13 kvalificiralo za ulazak u regionalni krug natjecanja, a pet je ušlo u uži krug za dodjelu nagrade. Nagrada Green Frog prvi je put dodijeljena u Mađarskoj 2009., a od tada se postupno širi na druge zemlje srednje Europe. Od 2015. godine nagrada se dodjeljuje na dvjema razinama, nacionalnoj i regionalnoj. Dobitnici nagrade, odnosno pohvale na nacionalnoj razini automatski ulaze u krug za dodjelu nagrade na regionalnoj razini.

Žiri u sastavu predstavnika institucija kao što su Udruga ovlaštenih revizora i računovođa Velike Britanije (Association of Certified Chartered Accountants), zatim Etička korporacija (Ethical Corporation), poljsko Ministarstvo razvoja, mađarski Poslovni savjet za održivi razvoj o Ininom izvješću kaže: Cjelovito izvješće hrvatskog trgovačkog društva „INA“ pokazuje zrelost u smislu preciznosti i važnosti prikazanog sadržaja. Od drugih publikacija izdvaja se narativnim opisom važnosti vrijednosnog lanca. Društvo je također nagrađeno zbog napretka koje je ostvarilo u samom izvješćivanju, osobito transparentnom opisu i prikazu podataka.

„Drago mi je da su već drugu godinu zaredom prepoznati naši napori u ostvarivanju održivog poslovanja. INA ima vodeću ulogu u naftnom i plinskom poslovanju u Hrvatskoj, te značajnu ulogu na regionalnom tržištu i zato smatramo da je nefinancijsko izvještavanje naša obaveza i dužnost prema dionicima te ustrajemo na tome da svake godine uvedemo poboljšanja kako bi informacije u izvješću bile jasne, sažete i transparentne, te prikazane na način da ih čitatelji lako i jasno interpretiraju. Osiguranje održivog rasta je već dugo sastavni dio poslovanja brojnih tvrtki i iznimno mi je drago što je odgovorno, osviješteno i aktivno upravljanje dobilo na važnosti ovim posebnim priznanjem.“ kaže Tvrtko Perković, operativni direktor Ininog Korporativnog centra.

Dobitnik ovogodišnje nagrade u sklopu Green Frog Award na regionalnoj razini je Lubelski Węgiel „Bogdanka“ S.A., a osim INE d.d. posebne pohvale su dobile tvrtke: KGHM i Kompania Piwowarska.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!